4400 Nyíregyháza, Sakantyú u. 41.
Menu

Nyelvtanfolyamok

Nyelvtanfolyamok választásánál rengeteg kérdés merül fel. Például:

Milyen nyelveket sajátíthat el? Hogyan működnek a nyelvtanfolyamaink? Milyen a tanfolyamok felépítése, intenzitása, sűrűsége? Vajon Önnek érdemes e elkezdeni egy ilyen alternatív nyelvtanfolyamot?

Ezekenek a kérdéseknek a megválaszolásában igyekszünk itt segítséget nyújtani.

 

Már sokan mondták: "nem hittem el, de ez nálam is működik!"

A Brainturbo módszerrel akár kevesebb, mint 3 hónap alatt használható nyelvtudásra tehet szert!

  • Ha esetleg más módszerbe már belefáradt.
  • ha valóban kevesebb időt kíván ráfordítani.
  • ha valóban gyors és személyes képzésre van szüksége.
  • ha számít az ár/érték arány.

Akkor jó helyen jár!

Ezzel a technológiával magolás nélkül élmény a nyelvtanulás.
 

Óraszámok, órák felépítése

A Brainturbonál nem kell várni senkire és semmire, nyelvtanfolyam bármikor elkezdhető, felfüggeszthető, akár abbahagyható-csak azokért az órákért fizet, amelyeken részt vett.

Egy kurzus 20 gépi és 20 tréneri órából áll, melyek felváltva követik egymást. Optimálisan hetente 2-szer 2 órát vagy 4-szer 1 órát ajánlunk mindenkinek és így egy nyelvtanfolyami kurzus 10 hetet, azaz két és fél hónapot vesz igénybe.

Ez idő alatt több, mint 1000-1300 szó és kifejezés, továbbá 700-900 mondat sajátítható el a jó beszédkészség és a szövegértés elérése érdekében.

Milyen szintre érhet el 1-1 nyelvtanfolyam alatt?

Valójában nákunk nincsenek klasszikus értelemben vett nyelvtanfolyamok, inkább nyelvi órák vannak, amelyek intenzitását és számát is az Ön igényeire szabjuk.

Általánosságban azért elmondható, hogy egy 40 órás nyelvi kurzus felépítéséből adódóan (gépi és tréneri óra), -ha a nyelvtanuló megfogadja a tanácsainkat- a nyelvtanfolyam ideje alatt akár 1 nyelvvizsga szint is elsajátítható.

Ez azt jelenti, hogy 120 óra alatt felsőfokú nyelvvizsga szintig juthatok?

Igen!

40 óra-alapfok

40 óra -középfok

40 óra-felsőfok

Amennyiben a nyelvtanuló komolyan akarja a nyelvet tanulni, akkor akár felsőfokú nyelvvizsga szintig is eljuthat 120 óra alatt.

Vigyázat, mivel egyes nyelvvizsgákon nagy hangsúlyt fektetnek a nyelvtan pontos kikérdezésére, ezért javasoljuk, hogy a nyelvvizsgára való bejelentkezés előtt konzultáljon a nyelvi trénerével! ( ő az, aki biztosabban látja, van e esetleg olyan hiányossága, amire kicsit rá kell erősíteni, a sikeres nyelvvizsgázás érdekében.)

Mit jelent a gépi óra?

A gépi óra célja a képek és a hangok mentése az agy mindkét féltekéjének hosszú távú memóriarészébe. A gépi órán a hallgatók egy kényelmes fotelben helyet foglalva, egy speciális szemüveg és fejhallgató használatával, egyszerre hallják és látják a rögzíteni kívánt anyagot. Így az ott látott és hallott anyag az agy mélymemóriájába kerül rögzítésre.

Ezáltal a látott és hallott anyag együtt és egyszerre szinte elválaszthatatlanul kerül memóriába, olyan állapotban, ami rendkívül hatékonyan támogatja a koncentrálást és a rögzítést. A mondatok minimum ötször, míg a hozzá tartozó szavak és kifejezések minimum háromszor ismétlődnek meg ezen az órán és szinte lehorgonyozzák magukat a hosszú távú memóriánkban.

Mi a tréneri óra?

A tréner (diplomás nyelvtanár) feladata a megszerzett tudás koordinálása. A trénernek szakszerűen kell emlékeztetnie a hallgatót a „hosszú távú memóriánkban lehorgonyzott” tananyagra, azaz a gépi órán memorizáltakra. Ezt elő kell hívnia, egy speciális és rendkívül intenzív tréninggel. Ezáltal gyakoroljuk be a mélymemóriában rögzített anyagok elérési útvonalait. A tanulóknak emlékeikből kell építkezniük, emlékeztetésen / tréningen keresztül kell eljutniuk oda, hogy beszélni tudjanak.

Az első tréneri órán már az is kitűnően olvassa az idegen nyelvű szöveget, aki azelőtt még sosem tanulta a nyelvet és ez különleges sikerélményt nyújt neki.

A brainturbo trénere több, mint egy hagyományosan értelmezett nyelvtanár és ezek az órák is teljesen mások, mint a hagyományos nyelvórák. Ez az óra csak annyiban azonos bármilyen hagyományos tanári órával, magánórával, hogy két személy van együtt, a tréner és a hallgató. A tréneri órának nem része semmiféle tanári „procedúra” , mint például kikérdezés, feleltetés vagy számonkérés.

Gyakorlás nélkül nincs tudás!

Nálunk a gyakorlás napi fél óra hanganyaghallgatás.

A gyerekek is úgy tanulják meg az anyanyelvüket, hogy minden nap hallják azt. A brainturbo nyelvtanfolyam senkit sem terhel házi feladattal vagy a magolás kényszerével, mert ezt a technológia helyettesíti. Gyakorolni, ismételni viszont kell, ehhez minden nyelvtanfolyami hallgató - ugyancsak térítés nélkül - minden anyagot és segítséget megkap.

Mi a helyzet a nyelvtannal!?

A nyelvtanuláshoz nem kell nyelvtan, mert ha kellene, akkor senki sem sajátíthatta volna el az anyanyelvét. Ez pedig nem így történt!

A Brainturbo a tanári órákat nem terheli nyelvtan-oktatással, e helyett mondatokba építve gyakoroltatja be a különböző igeidőket, módokat, ragozásokat, stb.

Természetesen minden hallgató kap egy minimális nyelvtani segédanyagot és szükség szerint tanári segítséget ahhoz, hogy strukturálisan is a helyére tudja tenni megszerzett ismereteit.

    • nyelvtan tanulas

„Már elkezdtem a nyelvtanulást”

Ha valaki rendelkezik nyelvi előismerettel, akkor tudása térítésmentesen felmérésre kerül.

A Brainturbo módszerrel rendkívül hatékonyan tudjuk a passzív nyelvismeretet aktivizálni.

A hallgatók ilyenkor már néhány óra-pár után úgy érzik, hogy számukra hirtelen kitárult az "idegen nyelven megfogalmazható világ". Ezekben az esetekben a nyelvtanfolyamon csak azt lehet hallani, hogy ezt is meg azt is tudtam, bár a szintfelmérésen ezek még nem jöttek elő, mivel akkor még teljesen passzívak voltak.

Ilyenkor az is megeshet, hogy a nyelvtanfolyam hátralévő részében - a tréner véleménye alapján - a Brainturbo nagyobb sebességre kapcsol.

Milyen nyelveket tanulhatsz Nyíregyházán a Brainturbo alternatív nyelvtanulási módszer segítségével?

Diplomázni szeretnél, esetleg munkát vállalni -netalán külföldön? Esetleg egy kisebb külföldi nyaralást tervezel? Üzletedet külföldi partnerek bevonásával bővítenéd?

 

Egy biztos, a nyelvtudásra szükség van!

Ahogy a mondás is tartja: Annyi ember vagy ahány nyelven beszélsz! Hiszen a nyelv megtanulásával a mentalitást, a kultúrát is magadba szívod, a gondolkodásod is módosul. Hiszen a magyar nyelv nyelvtani szabályait nem lehet egy idegen nyelvnél alkalmazni (például ragozás, névelő stb), kell az új, nyitott hozzáállás!

 

Bővítsd hát a nyelvtudásod, és bővítsd a világod!

Válassz még ma egy nyelvet és jelentkezz a nyíregyházi ingyenes próbaórára!

A Brainturbo alternatív nyelvtanulási módszer segítségével jelenleg 3 nyelv közül választhatsz.

Ezek: Angol, Német és Spanyol

Melyiket válaszd? Segítünk!