4400 Nyíregyháza, Sakantyú u. 41.

Hogyan működik és miért olyan hatékony a Brainturbo alternatív nyelvtanulási módszer?

A Brainturbo alternatív nyelvtanulási módszer lényege, hogy egy csúcstechnológiás gép segítségével nyugalmi állapotban „vésődik be” az idegen nyelv, amelyet később egy trénerrel felelevenít a tanuló. Hogy néz ki mindez a gyakorlatban?

NEM érdemes nálunk tanulnia, ha:

 • szeret alkalmazkodni másokhoz
 • szeret a könyv felett görnyedni
 • szeret órákon át magolni
 • lassan akar nyelvtudásra szert tenni
 • rengeteg felesleges ideje van
 • gyorsan akarja elfelejteni a tanultakat
 • szeret újra és újra a szótár után nyúlni, hogy megértsen egy szöveget
 • nem számít a beszédkészség, csak írásban akarja használni a nyelvet
 • szabaddá tudja tenni minden héten ugyanazt az időpontot
 • többször is meg akarja próbálni a nyelvvizsga letételét

 

A nyelvtanuló befekszik egy kényelmes relax-fotelbe, kap egy video-szemüveget, amelyre kivetítjük a megtanulandó szót, kifejezést, mondatot magyarul és az idegen nyelven egyaránt. Mindehhez kap egy fejhallgatót, amelyből hallja is a látott anyagot. Illetve egy készülékkel az agyfrekvenciáját az óra során folyamatosan monitorozzuk, hogy biztosan abban a tartományban legyen, ahol az elsajátítandó nyelv jól rögzül. Ezt nevezzük gépi órának.

A tréneri órákon a már berögzült anyagot ismételjük át, erősítünk rá a már hallottakra, tanultakra.

A lehetőség az agyadban van

Mindez elsőre talán kissé misztikusan hangzik, de a módszer létezik, amire számos kutatás is bizonyítékul szolgál, nem is beszélve a rengeteg elégedett nyelvtanulóról, aki a Brainturbo módszer segítségével ma már folyékonyan, gördülékenyen, gondolkozás és szavak, nyelvtani szerkezetek keresgélése nélkül beszél angolul, németül vagy spanyolul.

Az agy működése

Mi a helyzet a hatékonysággal?

Mit gondolsz, melyik életszakaszban tanulunk a legkönnyebben? A csecsemő és kisgyermekkorra tippeltél? Akkor igazad van! Hiszen egy csecsemő agya olyan gyorsan fogadja be az információkat és olyan hatékonyan dolgozza fel azokat, hogy a kisgyermek 3 éves korára tökéletesen elsajátítja az anyanyelvét, minden ragozást, nyelvtani szerkezetet, és persze rengeteg szót, kifejezést ismer, még ha nem is mindet alkalmazza a köznapi beszédben, de megérti a jelentésüket. Sőt!

Ha a gyermek olyan családba születik, ahol a két szülő anyanyelve egymástól különbözik, akkor a gyermek nem csak mindkét nyelvet ismeri, de pontosan tudja, melyiket, milyen környezetben kell alkalmaznia. Minden gond nélkül vált egyik nyelvről a másikra, attól függően melyik szülőhöz szól.
Miért van ez?

Az agy frekvenciája kisgyermek korban 14MHz alatti tartományban mozog, ami azért ideális, mert ilyenkor az információk a mélymemóriában raktározódnak el ( MRI felvételekkel bizonyítva).

A Brainturbo alternatív nyelvtanulási módszer éppen ebből indul ki!

Az agyat EEG-n figyelve a tanulást-tanítást csak akkor kezdjük el, ha a frekvencia a megfelelő tartományban van, és azért monitorozzuk a nyelvóra alatt, hogy biztosan minden oktatott anyag a mélymemóriába kerüljön.

A gépi óra után a tréneri órán a már mélymemóriában lévő információt ismételjük át, hozzuk fel aktív szintre. Hiszen legjobban, körülbelül 90%-osan úgy jegyzünk meg adatokat, ha azt látjuk és halljuk, majd magunk is kimondjuk, illetőleg ezt párosítjuk valamilyen cselekvéssel is.

A tréner jelenléte nem csak az ismétlés miatt fontos, hanem azért is, hogy a tanultakat ne csak magunknak ismételjük, legyünk rákényszerítve egy „idegennel” való kommunikációra. Hiszen legtöbbünknek a beszéddel azért van gondja, mert fél, hogy más előtt nem helyesen fogja kifejezni magát, esetleg leblokkol. Amennyiben gyakoroljuk az idegenekkel való kommunikációt, úgy agyunkat már nem fogjuk ezekkel a félelmeinkkel blokkolni a későbbiekben.

6-szor gyorsabb nyelvtanulás

Technológiánkkal újra a gyermeki agy gyorsaságával tanulhat, hiszen tudományos kísérletek bizonyítják, hogy gyermekkorban az agyunk 6-szor gyorsabb nyelvtanulásra képes, mint 6 éves kor után.

Ugye fantasztikus, hogy az újszülöttek 2-3 éves korukra tökéletesen elsajátítják anyanyelvüket? Sőt, azok a gyerekek, akiknek különböző anyanyelvű szülei vannak, gond nélkül elsajátítják mindkettőt, mitöbb pontosan tudják kivel milyen nyelven kell beszélni.

Ezt a képességet használjuk ki a Brainturbo módszer alkalmazásakor.

3-szor tartósabb nyelvtudás

A Debreceni Egyetem hallgatói csoportjával végzett kísérletek a következő eredményt hozták:

A vizsgált hallgatókat 2 csoportra bontották, egyik csoport a hagyományos módszerrel tanult nyelvet, a másik a Brainturbo módszerével sajátította el a választott idegen nyelvet. A vizsgált hallgatók sikeres államilag elismert nyelvvizsgát tettek.

Három hónappal később újra megismételték a vizsgát.

 • Akik a Brainturbo-módszerrel sajátították el az idegen nyelvet, azok a megszerzett tudásuk 82%-át adták vissza.
 • Akik hagyományosan tanultak, azok ismereteiknek mindössze 36%-ára emlékeztek.

Ugye meggyőző?

Jelentkezz most ingyenes nyíregyházi bemutató óránkra!

Tényleg nincs magolás?

Természetesen gyakorlásra mindenkinek szüksége van! Hiszen egy kisgyermek is úgy tanul, hogy minél többször ismétel – ezért nálunk napi fél óra hanganyag-hallgatás váltja ki a magolást. A meghallgatandó hanganyagot a gépi óra után kapja meg a tanuló, amelynek külön költsége nincs!

Amit ígérünk, hogy nem kell szótárak felett görnyedni és a szavakat, kifejezéseket, egyenként bemagolni, hiszen a szavak már a mélymemóriádban vannak, azt a gépi órán már megtanultad!

Jelentkezz most ingyenes nyíregyházi bemutató óránkra!

Ugye, ennyi megéri a biztos nyelvtudást, a gyors és hatékony nyelvtanulást?

Ha szívesen kipróbálná a módszert, hogy személyesen győződjön meg annak működéséről, kérem, jelentkezzen nyíregyházi ingyenes bemutató óránkra, ahol a kényelmes relax fotelben helyet foglalva Ön is megtapasztalhatja, hogy az óra végeztével akkor is folyékonyan olvas egy adott szöveget angolul, németül vagy spanyolul, ha azzal a nyelvvel még életében soha nem találkozott.

Jelentkezz most ingyenes nyíregyházi bemutató óránkra!