4400 Nyíregyháza, Sakantyú u. 41.

Mutasd az összes cikket...

Nyelvtanulás "nehéz" élethelyzetben - egy személyes beszámoló

Brainturbo nyelviskolára egy nehéz élethelyzetben találtam: épp elveszítettem az állásom és véget ért egy hosszú kapcsolatom. Ugyanakkor, tanulmányaim szempontjából fontos volt, hogy rövid idő alatt elérjek egy alapfokú nyelvvizsgát németből.

Nem nagyon hittem abban, hogy képes leszek odafigyelni a nyelvtanulásra, ráadásul, életem során a némettel már többször próbálkoztam,majd abbahagytam, és ez is egyfajta kudarcként tapadt a  német tanuláshoz.

Elolvasva az iskola hirdetését, az örömteli tudásélményről, a relaxált állapotban egymással barátságosabb viszonyban működő agyféltekékről, úgy gondoltam, próbáljuk meg: maximum egy újabb illúziót veszíthetek...

Nos, az iskola vezetőnőjének melegséget sugárzó közvetlensége, a vendégszerető fogadtatás kávéval, teával, s az iskola kellemes, otthonos légköre nyomban jó hangulatra derítettek. A gépi óra pedig felért egy pszichoterápiás üléssel! Teljesen kikapcsolta minden napi gondomat, eliminált mindenféle korábbi kudarcot, amit a német tanulás többszöri újrakezdései miatt átéltem!

Alig vártam a következő alkalmakat, és ezek a jó érzések még arra is inspiráltak, hogy a meghallgatott leckét otthon újra meghallgassam! A tanári órák a kétszemélyes szobácskában azt sugallták, hogy ebben az intim együttlétben a nyelvtanár számára csak én vagyok fontos, és mindent megtesz azért, hogy a 45 percben egy jól strukturált, feszes ritmusban, különféle játékos feladatok, módszerek váltogatásával, mindvégig megtartsa a figyelmemet és ébren tartsa a motivációmat.

Egyetlen oka volt annak, hogy a kurzus végeztével nem folytattam a tanulást a Brainturboban: csak azok a piszkos anyagiak. Mindenesetre, a módszer visszaadta az önbizalmamat a tanuláshoz, kedvet csinált hozzá, és mozgásba hozta a régen elfeledett német szavak, mondatok nagy részét. Elkezdtem beszélni németül!

Ajánlom mindenkinek, aki élményszerű és hatékony tanulásra vágyik!


(Egy neve elhallgatását kérő tanulónk beszámolója)

Ha kíváncsi erre a módszerre, vagy hasonló régi kudarcok miatt úgy érzi nem fog menni a nyelvtanulás, akkor jelentkezzen nálunk INGYENES PRÓBAÓRÁNKra!

Majd meglátja, hogy igazi élmény lesz a tanulás!

Címkék : nyelvtanulás