4400 Nyíregyháza, Sakantyú u. 41.

Mutasd az összes cikket...

A sikeres fogadalmak titkai

Ha komolyan gondoljuk fogadalmaink betartását- legyen szó akár újévi, akár év bármely időszakában tett fogadalomról-, akkor megéri plusz figyelmet fordítani rájuk.

Kutatások szerint az emberek 75-80%-a nem tartja be fogadalmait, így érdemes megnézni mit és hogyan tesznek, akik betartják fogadalmukat.

  1. A konkrétan megfogalmazott célok jobban betarthatók, mint a magasztos, de homályos víziókra alapozott fogadalmak. Céljaink irányuljanak valamilyen viselkedésre, nem pedig magára a célra. Például a több túlórát fogok vállalni könnyebben megvalósítható, mint maga a vágyott állapot: legyen több fizetésem.
  2. Gyakran valamilyen rossz szokásunktól akarunk megszabadulni, ebben az esetben érdemes alternatív viselkedést társítani a fogadalomhoz, például a nem “fogok a munkahelyen éjszakázni” helyett a “mindennap legkésőbb 18.30-kor elindulok a munkahelyemről” sokkal könnyebben betartható fogadalom.
  3. Érdemes utánajárnunk annak, hogy hogyan is lehet kiváltani egy szokást egy másikkal. Hogyan csinálják mások? A fogadalom betartásakor az is segít, ha tudjuk előre: lehet, hogy néha nem fogjuk tudni maradéktalanul betartani, így jó ha felkészülünk erre, és előre elhatározzuk: ez nem jogosít fel bennünket arra, hogy felhagyjunk a célunk követésével.
  4. A fogadalmakkal kapcsolatos második leggyakoribb problémát ezzel ki is küszöböljük: egy kis visszaesést a visszavonhatatlan kudarc jeleként kezelünk, elfogadjuk, mintegy felmentve magunkat a további küzdelmek alól. Pedig ha jobban belegondolunk a fogadalom célja valaminek a megközelítése, nem a tökéletes elérése; a fogadalmat tevők 75%-ának pedig nem sikerül első nekifutásra elérnie a célját.
  5. Fogadalmunk be nem tartásának leggyakoribb oka, hogy egyszerűen megfeledkezünk róla. Ez könnyen bekövetkezhet, hiszen szokásaink olyan nem tudatos automatizmusok, melyek megoldást kínálnak valamilyen helyzetre; ilyen rossz automatizmus lehet, ha sok a stressz a munkahelyen, nagyot eszünk, rágyújtunk, vagy megiszunk egy pohárral.

Mi az Ön/a Te fogadalmad?

Ha a nyelvtanulás, egy idegen nyelv ismeretének elsajátítása, megszerzése, akkor nagyon könnyen betarthatod a fogadalmad!

Mi ebben segítünk!

Jelentkezz be ingyenes próba-óránkra, és tapasztald meg első kézből, milyen könnyű is betartani a nyelvtanulási fogadalmadat!

Bejelentkezés

Címkék : nyelvtanulás, fogadalom