4400 Nyíregyháza, Sakantyú u. 41.

Mutasd az összes cikket...

Fantasztikus nyelvtanulási módszer, ami nem szemfényvesztés!

Gyors nyelvtanulás: szemfényvesztés, vagy tudomány?

A nyelvtanulásról az a tapasztalatunk, hogy fárasztó, lassú és végtelen magolással jár. Irigykedve néztük azokat, akik könnyen és játszva tanultak nyelveket. Vannak olyanok, akik úgy váltanak egyik nyelvről a másikra, mint mikor mi az időjárás után elkezdünk a közlekedésről beszélni. Mi a titok? Nem adottság kérdése, csak a jó módszert kell ismerni.

Az ‘50-es években a bolgár Georgi Lozanov (1926-2012, neurológus, pszichiáter, pszichológus, kutató) hosszasan kutatta a jobb és bal agyfélteke működését és bebizonyította, hogy sokkal hatékonyabb a tanulás, ha a két agyfélteke szinkronban dolgozik.

Mindenki tudja, hogy a gyerekek sokkal gyorsabban tanulnak, mint a felnőttek. Mint a szivacs, úgy szívják magukba a tudást. A gyerekek 1-5 éves koruk 90%-át ilyen alfa állapotban (tudatállapot dominanciában) töltik. Ekkor képesek arra, hogy szó szerint játszva tanulják meg anyanyelvüket, sőt, többnyelvű családban több nyelvet is elsajátítanak egyszerre. 

Az alfa állapotban tanult ismeretek az agy hosszútávú memóriájába vésődnek be, ezáltal nehezen törlődnek ki.

Az a kérdés, hogy hogyan tudnak a felnőttek alfa állapotba kerülni, hogy ugyanolyan hatékonyan tanuljanak, mint a gyerekek?

A Brainturbonál egy ingyenes próbaórán -többek között- ez is kiderül!

„Pontosan egy héttel ezelőtt bukkantam rá az Önök tanulási módszerére, amelyet rendkívül egyedinek találok. Azóta már részt vettem egy ingyenes próbaórán is, amely szintén nagyon felkeltette érdeklődésemet. Rendkívüli érzés volt mindazt átélni, amit ott tapasztaltam. Már a bemutatkozó óra is nagy hatást gyakorolt rám. Azóta is a fejemben van a memorizált szöveg, pedig még előhívó órán sem vettem részt. Mindig is érdekelt a nyelvtanulás (kisebb-nagyobb sikereim voltak az elmúlt évek során) és ehhez fogható fantasztikus módszerrel még nem találkoztam.” - ahogy egy tanulónk írta.

Próbáld ki tehát ezt a fantasztikus nyelvtanulási módszert az ingyenes Próbaóránkon!