4400 Nyíregyháza, Sakantyú u. 41.

Mutasd az összes cikket...

Brainturbo nyelvoktatás mitől gyorsabb és hatékonyabb

A nyelvtanulási folyamat kvázi három főszereplője; a tematika, a módszer és nem utolsósorban maga az ember. A Brainturbo abból indult ki, hogy a három szereplő közül az ember a legfontosabb, ami voltaképp a kulcsa az egésznek. Induljunk ki abból tehát, hogy a nyelvtanulás alapja a tanulni kívánó, tudásvággyal rendelkező ember.

Tudatállapot
Az agyunk nem csak egy „ritmusban” dolgozik, hanem különböző tevékenységek mögött, vagy eredményeképpen különböző ritmusok, tudatállapot dominanciák a jellemzőek rá.

Az agyi tevékenységet vizsgáló EEG (elektro-enkefalogramm) kódrendszere megkülönböztet: beta, alfa, theta, delta, stb. agyi hullámokat.

Elalvás előtt, közvetlenül ébredés után, vagy ha csak úgy elmerengünk, elrévedünk napközben 7-13 impulzus/másodpercre “lassul” az agy hullámtevékenysége – ezt hívják (a hullám neve alapján) alfa állapotnak, pontosabban alfa-dominanciának, mert ilyenkor is vannak egyéb agyhullámok is, csak alfából van a legtöbb. Ilyenkor a jobb agyfélteke aktívabb lesz. Más publikációk szerint ez 7,5-13, illetve 8-14 Hz.

  • Bizonyos állapotban irányítani tudjuk testi folyamatainkat és a tanulási, gondolkodási folyamatunkat és mindez mellett a tudatalattiban lévő információkhoz is hozzá tudunk férni ébrenléti állapotban. Ez az állapot az alfa állapot.
  • Alfában hozzuk meg a számunkra előnyös, jó döntéseket, itt van a tolerancia, az elviselés és az elengedés is. Itt a legmagasabb az IQ. Ezen a szinten tudjuk “megfogni a talajt” – tudatosan lenni és tenni, “két lábbal állni a Földön”.
  • Az erős kreativitással rendelkező emberek alfa-szinten oldják meg problémáikat, ezáltal jóval könnyebben és hatékonyabban hajtják végre mindennapi feladataikat.
  • Ekkor termeljük a legtöbb energiát és igen erős befolyása van testünk egészséges működésére.
  • Az alfa állapot lecsillapítja a pszichét, csökkenti a krónikus fájdalmakat, a magas vérnyomást, a káros stresszel és a korral járó változások mellékhatásait.
  • Az alacsonyabb frekvenciájú agyhullámok és az agyféltekék közti színkronizáció többszörösére emeli az agy befogadóképességét. A tudatban lévő gátlások feloldódnak, megnyitva az utat afelé, hogy az agy újra tudja szervezni önmagát és hatalmas mennyiségű információt, legyen képes integrálni. Az agy „ilyen tréningje” során megvalósul a kreatív és alkotóerejű gondolkodás, az információ bevitelének sebessége megnő, javul a koncentrációképesség.

A Brainturbo az ún.: labor órákon stimulálva előidézi, kontrolláltan fenntartja és kihasználja az agy alacsony frekvenciás tudatállapot (alfa, théta) dominancia előnyeit, aktivitását. Ezeken az órákon a Brainturbo agyunk mindkét féltekéjében annak „hosszú-távú” memória részébe (képben és hangban) többször ismételve valósággal „lehorgonyozza” a tananyagot. A másik órán, az ún.: tanár/tréneri órákon, pedig előhívja és begyakorolja, beszédkészségben megköti.

Nézd meg magad, hogyan működik nálunk egy óra! Jelentkezz ingyenes próbaóránkra!

Címkék : nyelvtanulás