4400 Nyíregyháza, Sakantyú u. 41.

Mutasd az összes cikket...

Agyhullámok és a tanulás

A témában biztosan a TOP1 kategóriába tartozik a 2007-ben “Az év ismeretterjesztő tudósa” címet is elnyerő  Freund Tamás az agykéreg működésének nemzetközi szinten (Brain-díjjal) elismert tudósa,  a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke, az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézetének igazgatója. Az agykutatás az elmúlt néhány évtizedben olyan óriási technológiai és koncepcionális fejlődésen ment keresztül, ami most már betekintést enged olyan egészen komplex, magasabb rendű idegműködések megértésébe, mint pl. a tanulás és a memóriafolyamatok.

Mindezekért a magasabb rendű idegműködésekért az agykérgünk a felelős. Az agykéregben működő közel 100 milliárd idegsejt komplex hálózatai valósítják meg cselekedeteink megtervezését és levezénylését, de itt keletkeznek eredeti új gondolataink, és itt társulnak különböző érzékszervi és motivációs impulzusokkal.

Hihetetlenül izgalmas világ ez, melyre valószínűleg sokan kíváncsiak vagyunk, de most részese is lehetünk egy előadásnak, amely során egy fantasztikus tudású professzor közérthető nyelven vezet be bennünket az agykutatás, az agykéreg és az idegsejt-hálózatok rejtelmeibe, így egy újabb “tudományos ismeretterjesztő csemegének” lehetünk tanúi. A Széchenyi-, Bolyai- és Prima Primissima-díjas dr. Freund Tamás agykutató professzor előadásában az agyhullámok, a tanulás és a kreativitás összefüggéseinek rejtelmeibe vezet be bennünket.

Az előadás helyszíne: IH Rendezvényközpont, Szeged, Felső Tisza-part 2., időpont november 22-e kedd 18.00 óra.

Persze nem mindenki mehet el Szegedre, hogy ott legyen ezen a rendkívül izgalmas előadáson, de eljöhet hozzánk, valamelyik Brainturbo Nyelvlaborba és megismerheti ezen tudomány gyakorlati felhasználásának szabadalmaztatott módját, történetesen az ő agyhullámai és az ő saját tanulása közötti viszonyt, illetve az alacsony frekvenciás agyhullámok tanulást segítő, támogató jótékony hatását. Ha elnyeri tetszését és épp aktuális egy idegen nyelvtudás megszerzése számára, akkor élvezheti is ennek egyedülálló előnyeit.

Bejelentkezés itt: Ingyenes próbaóra

Címkék : agyhullámok