4400 Nyíregyháza, Sakantyú u. 41.

Mutasd az összes cikket...

A különböző generációk és a nyelvtanulás

Tari Annamária szakpszichológus, pszichoterapeuta a munka világában a különböző generációk, pontosabb „Vajon mekkora az X, Y és Z generációk közötti szakadék a munkaerőpiacon?” című konferencián  egy történettel indította előadását. Amikor sétált hazafelé, megfigyelt három utasra váró taxist: a harmincas éveiben járó sofőr az ölében egy laptoppal facebookozott, a negyvenes egy mini tévét nézett, a hatvan év körüli férfi pedig keresztrejtvényt fejtett. Mindannyian a generációjukra jellemző szórakozást választották üres óráik eltöltésére.

Ketyeg közöttünk a generációs bomba?

Lásunk egy történetet; beviharzik az irodába a huszonéves, két perc alatt megold egy problémát, amin előtte napokig dolgoztak, majd ha nem tetszik neki valami, tovább lép. A negyvenes éveiben járó X-generációs kolléga kisebb sokkot kap az ifjú titán elképesztő gyorsaságától és lendületétől, a nyugdíj előtt álló bébibummos nemzedék pedig nem is érti, miért kell felrúgni minden szabályt, mi az, hogy nem tisztelik a főnököt, és fülhallgatóval a fülükben öt dolgot csinálnak párhuzamosan. Hasonló helyzetek nap mint nap előfordulnak a munkahelyeken. És közben már ott toporog az ajtóban a Z-generáció, amelyik még az Y-nál is sokkal gyorsabb és öntörvényűbb, ezért egyre sürgetőbb, hogy hátrányból előnnyé kovácsoljuk a generációs különbségeket.

A Brainturbonál nincs generációk közötti különbég, illetve nem jelenik meg. Nem kell tartania senkinek sem, hogy generációs presztízse bármilyen módon is megmérettetik, csorbát szenved, vagy esetleg épp alul marad. Ráadásul a jövő technológiája és minden korosztálynál, sőt azon belül is kivétel nélkül az egyénre, tehát mindenkinél saját magára szabott.

El tudod képzelni kedves olvasó, míg minden fejlődik és ha Te esetleg épp nyelvtanulásom törőd a fejed, még mindig alternatíva lehet nálad egy hagyományos módszer. Persze, mert az iskolás éveid sorozatában ilyenképp erősen meghatározott vagy.  De például ma egy olyan eszközt tartasz a kezedben, amin menet közben telefonálhatsz, levelezhetsz, információkat gyűjthetsz be- és adhatsz közre, tanulhatsz, rendelhetsz, vásárolhatsz, TV-nézhetsz, rádiót hallgathatsz, sőt filmeket nézhetsz, vagy épp a kiválasztott zeneszámodat élvezheted, akár a Föld másik oldaláról és a lista egyáltalán nem teljes. De nem csak ez, hanem minden más fejlődött és igen gyorsan fejlődik is körülötted.

Akkor a nyelvtudás megszerzésének módja miért nem?

Tarts lépést saját magaddal, válaszd a jövő technológiáját! Ha előtte ki akarod próbálni, jelentkezz be egy térítésmentes bemutató órára az általad kiválasztott Brainturbo Laborba, ahol szeretettel várunk.

Bejelentkezem próbaórára...