4400 Nyíregyháza, Sakantyú u. 41.

Mutasd az összes cikket...

JÁTÉKOS TRÜKK, vagy kőkemény módszertan A NYELVTANULÁSHOZ!

Néhány kiragadott gondolat dr. Pusztai Éva tanulási módszertani tréner korábbi írásából:

Amikor egy kisgyerek az anyanyelvét tanulja, minden érzékszervét igénybe veszi. Igaz, hogy már kinőttél abból a korból, amikor a gyermeki agyban egy zseniális "tanuló program" is segíti a beszéd elsajátítását, bizonyos trükkökkel sok mindent felidézhetsz ebből az állapotból. Ahogy a kisgyerek minden tárgynak - amivel kapcsolatba kerül - tudni akarja a nevét, te is kövesd ezt a módszert.

Esetleg lásd el kis cetlis feliratokkal a lakásban található berendezési tárgyakat. A gyakran ismétlődő háztartási munkákról készíts néhány soros leírást és ezt akár minden nap olvasd át. Ha megnéztél egy filmet, készíts róla rövid emlékeztetőt a célnyelven és a következő napokban olvasd át még néhányszor. Ilyen egyszerű trükkökkel intenzív nyelvtanfolyamot tarthatsz saját magadnak!

  • a nyelvtanulásban a napról-napra elvégzett gyakorlatok kétszer-háromszor többet érnek, mintha néha, például hetente egyszer - akár hosszabb időt erre szánsz.
  • minél több - gyakran használt kifejezést, beszédfordulatot tanulsz meg, annál közelebb jutsz az élő nyelvhez;
  • átlagosan 70 aktív találkozás /olvasás, hallás, írás/ után jegyzünk meg egy idegen szót annyira, hogy ezután beszéd vagy írás közben egyszerűen beugrik, és már automatikusan is tudjuk használni.
  • folyamatosan fogalmazd meg magadban a célnyelven mindazt, ami veled történik, például elindulok az iskolába, várok az autóbuszra, mit látok a megállóban stb.
  • ismételj, ismételj és újra csak ismételj, egyébként a rövid távú memóriádból nem kerülnek át a megtanult szavak és nyelvtani szerkezetek a tartós emlékezetbe. Enélkül pedig szinte reménytelen vállalkozás a tanulás, mert sosem áll össze a fejedben a sok nyelvi töredék használható nyelvtudássá.

Tehát a gyermeki agyban zseniális „tanuló program” segíti a beszéd elsajátítását. Ennek alapján is bátran ajánljuk magunkat azzal, hogy a későbbi korokban (iskolás, felnőtt, sőt szenior) a brainturbo zseniális „tanuló programmal” (értsd.: egyedülálló, szabadalmaztatott technológiával, ami egyébként tök úgy működik, mint a „mindent felfaló” gyermeki agy) segíti az idegen nyelvtanulásodat és állítjuk; -minden további trükk nélkül!

Hogyan legyél jó tanuló az idegen nyelvtanulásban? Bonyolult ábra helyett válaszd a brainturbot!

Megnézem milyen is ez a módszer! Jelentkezem az ingyenes próbaórára.

Címkék : nyelvtanulás