4400 Nyíregyháza, Sakantyú u. 41.

Mutasd az összes cikket...

NEM TUDOK TANULNI! MEGŐRÜLÖK, VALAKI SEGÍTSEN LÉGY SZÍ…!

Talán még a saját életedből is emlékszel, de a mai tanulók ilyen-olyan posztjaiból pontosan kitűnik, hogy milyen nehéz is tanulni. Íme 1-2 példa:

„Én egy alapból szorgalmas diák vagyok, sokszor voltam kitűnő is és most fogok érettségizni, de erre az utolsó évemre nagyon ellustultam. Tudom, hogy tanulnom kellene, de egyszerűen nem bírom rávenni magam a legtöbbször. Szóval nagyon nem akaródzik a tanulás, mert a tantárgyak többségét nem is tartom érdekesnek, amit meg igen, azt is inkább csak elolvasnám, de nem akarom megtanulni. Nem feltétlenül tanulási tippekre gondolok, hanem inkább, hogy hogyan tudnék most ilyen rövid idő alatt sokkal intenzívebben tanulni?  Már szórakozni sem bírok, mert akkor meg bűntudatom van, hogy nem tanulok, de így ez nem jó, mert nem is nagyon tanulok egyébként sem, csak akarok, meg tudom, hogy kell, és próbálkozom, de nem megy, de ugyanakkor meg nem is kapcsolok ki. Mit kellene tennem, hogy csökkentsem a stressz és a görcsöt és inkább céltudatosan, egy utolsó nagy levegőt véve végig tanuljam ezt az időszakot.”

„Megőrülök valaki segítsen légyszi! Miért nem tudok tanulni? Szombat este van itt ülök másfél órája az íróasztalom előtt és elvileg történelmet "tanulok". Eddig konkrétan semmi sem ment a fejembe, pedig kedden TZ-t írunk és muszáj lenne 5-ösre írnom, de képtelen vagyok megtanulni. Mostanra már azt a kis részt is elfelejtettem amit nemrég már sikerült megtanulnom. Valakinek valami ötlet mit csináljak, bevált módszer? Csak normális válaszokat mert már tényleg végső elkeseredésemben írom ezt ki ide, ráadásul túl vagyok emiatt ma már 1-2 dührohamon…”

Ismerős?

Ez van sajnos, kimerültek, belefáradtak, nincs hadra fogható energiájuk már.  

Pszichológus tanácsa: Csináljatok magatoknak olyan programokat, melyeket szerettek, energiát adnak és elterelik a figyelmeteket!

Fontos, hogy ti magatok éljétek meg az élményt, ne egy film vagy egy számítógépes játék segítségével, hanem aktívan részévé váljon az életeteknek…Később pedig, a tanulási időszak további részében figyeljetek rá oda, hogy egy-egy félnapot meg tudjatok tartani magatoknak erre a célra! Meglátjátok, ha kicsit feltöltődtök energiával, újra tudtok majd tanulni.

Kedves szülő, nagyszülő figyelj oda rájuk, mert nem biztos, hogy tieid is segítségért fognak kiáltozni, hanem csak őrlődnek magukban. Nagyon fontos, hogy ti őrző, gondozó szemeitek ezt észre vegye.

Ha egyébként a nyelvtanulás is a feladatok között szerepel, próbáljátok ki a Brainturbot, mert itt a technológiában van integrálva -sok minden mással együtt- az a jótékony hatás, hogy a nyelvtanulás ne energiát vegyen el, hanem adjon. Sőt többletet biztosít, ami jótékonyan visszahat minden másra is, mentális kiválóan kondicionál. Küldjétek el őket hozzánk, vagy gyertek el velük együtt és győződjetek meg erről személyesen és ingyen.

Bejelentkezem ingyenes próbaórára!

Címkék : nyelvtanulás