4400 Nyíregyháza, Sakantyú u. 41.

Mutasd az összes cikket...

KÜLFÖLDI MUNKAVÁLLALÁSON TÖRÖD A FEJED NYELVTUDÁS NÉLKÜL…, NE KOCKÁZTASS!

Külföldi munka nyelvtudás nélkül – pokoli nehéz. Nem lehetetlenség állást találni külföldön nyelvtudás nélkül, de mindenképpen kockázatos vállalkozás. Jó fizetésre, előre lepésre nehezen számíthat, aki így akar érvényesülni. A főnök utasításait sem érti, megvédeni sem tudja magát, és a kollégáival is képtelen szót érteni az, aki egy szót sem ért az adott ország nyelvén.

Bár vannak olyan álláshirdetések, amelyekben nyelvtudás nélkül keresnek embereket külföldi munkára, így nekiindulni egy külföldi karriernek elég kockázatos vállalkozás. Aki már dolgozott külföldön általában óva int az ilyen próbálkozástól. Szinte egybehangzóan állítják, hogy az elhelyezkedésre van némi esély, de az előrejutás és a megélhetés nagyon nehéz lesz – addig legalábbis mindenképpen, amíg valamilyen szinten meg nem tanulja a nyelvet a vállalkozó kedvű álláskereső.

Az is igaz persze, hogy nagyon sokan kényszerből utaznak, és keresnek külföldön állást, és biztos, hogy amikor itthon hónapokig nem talál munkát valaki, akkor szinte már minden mindegy. Ennek ellenére nem árt az óvatosság: nyelvismeret nélkül jó állást nem lehet kapni. A legtöbb cég ilyenkor nem színvonalasan dolgozó munkaerőt keres, hanem olcsót. Az alacsony fizetés még a jobbik eset, de könnyen előfordul, a dolgozó számára előnytelen szerződést íratnak alá vele, vagy egyszerűen be is csaphatják.

Nyelvtudás nélkül csak a legalacsonyabb fizetésekre lehet számítani!

Sokat hallani, hogy „majd lesz valahogy” vagy „eddig is boldogultam az életben”, és valóban van még így is külföldi „sikertörténet”, de időről időre felbukkannak rémhírek pórul járt munkavállalókról, akik valósággal hazamenekültek. Talán épp ez a vízválasztó, valaki beszél idegen nyelven, valaki nem.

Feltétlen tudatni, tudatosítani szeretnénk a külföldi munkavállalás fontolgatóaival, hogyha javítani kívánják munkavállalói helyzetüket, akkor kell a nyelvismeret, kell a nyelvtudás.

Mit jelent ez röviden és velősen: jobb állást, több pénzt és kedvezőbb munka- és életkörülményeket. Ugye ez nem kevés, hiszen pont ezért vállalnák, vállalják az egészet!

Ha majd megszületik a döntés, illetve mielőtt megszületne, van egy ajánlatunk: gyere el a Brainturbohoz, és ismerd meg az itteni lehetőségeket!

Speciálisan erre az élethelyzetre kifejlesztett tematikával várunk független attól, hogy már valamicskét beszéled, vagy még nem az adott nyelvet. Mentesítsd a saját kockázatod, a Brainturboval talán már 20 óra is elegendő lesz ehhez, persze ezt majd Te döntöd el.